O konferenciji

Organizator konferencije je udruga Tribidrag osnovana s ciljem promicanja hrvatskih autohtonih vinski sorti. Njezini osnivači su vinski entuzijasti Davorka Krnić-¬Trick, Fani Prodan i Iva Drganc te profesori Edi Maletić i Ivan Pejić, znanstvenici s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj konferencije„Ja sam Tribidrag“ jest okupiti vinare, stručnjake, novinare i sve druge vinske ljubitelje kako bi se upoznali s povijesnim i znanstvenim činjenicama i karakteristikama ove vinske sorte. Tribidrag se uzgaja po cijelome svijetu, u raznim uvjetima, i naziva se raznim imenima: Tribidrag, Pribidrag, Crljenak kaštelanski, Kratošija, Primitivo ili Zinfandel jedna je sorta s mnogo “vinskih lica”. Kako bismo što bolje pokazali svu raznolikost i potencijal sorte, na konferenciju je pozvano nekoliko vrhunskih znalaca iz svijeta vina koji su za degustacije odabrali 20 potpuno različitih primjeraka Tribidraga sa svih krajeva kugle zemaljske.

Konferencija ima za cilj educirati sudionike o proizvodnji i tehnološkim karakteristikama Tribidraga i njegovih vina proizvedenih diljem svijeta, te ih upoznati s Hrvatskom kao jedinstvenom turističkom i enogastronomskom destinacijom s autentičnim proizvodima.

1.međunarodna konferencija
o vinskoj sorti Tribidrag

27.i 28.travanj 2017.
Hotel Park 5*, Split, Hrvatska